top of page

Veelgestelde vragen over zwangerschapsfotografie

Gefeliciteerd, jullie krijgen een kindje! Ik fotografeer jullie graag in de bijzondere tijd dat jullie een kindje verwachten. Waarschijnlijk hebben jullie nog wel een paar vragen. Hieronder probeer ik zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en jullie te informeren over een zwangerschapsshoot.Wanneer vindt de zwangerschapsshoot plaats? Een zwangerschapsshoot wordt vaak geboekt rond de 34/36 weken zwangerschap. Dan is de buik mooi rond en voelt de zwangere vrouw zich (hopelijk) ook fit genoeg voor een fotoshoot. Omdat ik vaak een wachttijd heb van 3 weken is het verstandig om op tijd de fotoshoot te boeken. Zo weet je zeker dat je de fotoshoot krijgt die je wilt.

 

Hoe lang duurt de shoot? De fotoshoot duurt 30/45 minuten. Wanneer er kinderen bij zijn kan het soms iets langer duren.

 

Wat is de locatie van de zwangerschapsshoot? De zwangerschapsshoot kan in mijn studio of op een buitenlocatie plaatsvinden. Ik heb een overzicht gemaakt van mijn favoriete fotoshootlocaties in omgeving Winterswijk. Deze vind je op www.lindetekoppele.com/fotoshootlocaties. Wanneer je zelf nog een mooie locatie weet kun je dit natuurlijk ook altijd aangeven. Belangrijk is dat het een lichte locatie is, dus liever geen dicht bos.

 

Welke kleding is het mooist om te dragen tijdens een zwangerschapsshoot? Het allerbelangrijkste hierbij is dat je iets draagt waar jij je goed in voelt. Draag geen kleding die je normaal ook niet draagt. Bij een zwangere vrouw vind ik een lange jurk of een rok altijd erg mooi. Dan komt de zwangere buik mooi uit. Verder zorgen lichte, aardse kleuren voor rustige, warme foto’s. Een printje is leuk, maar zorg er dan voor dat niet iedereen een printje draagt. Dit kan erg druk worden en dat leidt de aandacht af van de mensen op de foto.

 

Wat moeten we meenemen of kopen voor een fotoshoot? Je hoeft niets speciaal te kopen voor de fotoshoot, tenzij je zelf natuurlijk nieuwe kleren wilt. Verder hoef je niets mee te nemen. Je kunt eventueel een tweede set kleding meenemen als je dat graag wilt.

 

Welk soort foto's worden gemaakt tijdens de fotoshoot? Tijdens een zwangerschapsshoot maak ik foto’s van de zwangere vrouw alleen en met partner en eventuele kinderen. Hierbij krijg je verschillende foto’s: van de buik alleen, portretten, foto’s waar het hele lichaam op staat etc. Binnen twee weken ontvang je uiteindelijk een online galerij met foto’s van de fotoshoot. De foto’s worden bewerkt in kleur en zwart wit. Mocht je geen zwart wit foto’s willen dan kun je dit vooraf aangeven.

 

Heb je nog meer vragen over een zwangerschapsshoot? Dan kun je me altijd een bericht sturen.


Comments


bottom of page