top of page

Veelgestelde vragen over newbornfotografie

Gefeliciteerd, jullie krijgen een kindje! Of misschien heb je al een kindje gekregen op het moment dat je dit leest. Het is heel bijzonder om foto's te maken als jullie kindje nog maar een paar dagen of paar weken oud is. Ik leg graag die eerste, kostbare momenten vast. Waarschijnlijk hebben jullie nog wel een paar vragen. Hieronder probeer ik zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en jullie te informeren over een newbornshoot.


Wanneer vindt de newbornshoot plaats? Newbornshoots doe ik wanneer de baby 2-10 weken oud is. Hierbij kun je als ouders zelf de keuze maken hoe snel je de fotoshoot wilt. Wanneer de baby 2-3 weken oud is, is die nog erg rustig en niet zo beweeglijk. Hoe ouder een baby wordt, hoe beweeglijker en natuurlijk groter de baby is. Het is aan jullie zelf wat jullie dan het leukst vinden. Uiteraard speelt ook het herstel van moeder en kind na de bevalling mee. Omdat ik vaak een wachttijd heb van 3 weken is het verstandig om tijdens de zwangerschap al contact op te nemen voor het inplannen van de babyshoot. Zo weet je zeker dat je de fotoshoot krijgt die je wilt.

 

Hoe lang duurt de shoot? Op mijn website geef ik aan dat een fotoshoot 1 uur duurt, maar in de praktijk wordt dit vaak 1,5 uur. Dit heeft ermee te maken dat een baby soms verschoond, gevoed of getroost moet worden. Het is belangrijk om tijdens de shoot het tempo van de baby aan te houden. Voel je dan ook niet bezwaard als je kindje huilt en een kwartier lang getroost moet worden. Dit hoort erbij en er is gewoon ruimte voor. Tip: probeer op de dag van de fotoshoot niet te veel te plannen. Als de fotoshoot uitloopt is daar ruimte voor en dan is er voor de baby rust voor en na de fotoshoot.

 

Wat is de locatie van de newbornshoot? De newbornshoot kan bij jullie thuis plaatsvinden of in mijn fotostudio. Jullie kunnen zelf kiezen wat jullie het liefst willen. Wanneer de fotoshoot bij jullie thuis plaatsvindt is het wel belangrijk dat er genoeg licht in huis is. De foto’s worden in de woonkamer, babykamer en/of slaapkamer van de ouders gemaakt. Je hoeft niet je hele huis op te ruimen, maar het is fijn als er licht beddengoed op de bedden zit en er kleine rommeltjes opgeruimd zijn zodat de foto’s een rustige achtergrond hebben.

 

Welke kleding is het mooist om te dragen tijdens een newbornshoot? Het allerbelangrijkste hierbij is dat je iets draagt waar jij je goed in voelt. Draag geen strakke broek wanneer je je daar niet fijn bij voelt. Verder zorgen lichte, aardse kleuren voor rustige, warme foto’s. Een printje is leuk, maar zorg er dan voor dat niet iedereen een printje draagt. Dit kan erg druk worden en dat leidt de aandacht af van de mensen op de foto.

 

Wat moeten we meenemen of kopen voor een fotoshoot? Je hoeft niets speciaal te kopen voor de fotoshoot, tenzij je zelf natuurlijk nieuwe kleren wilt. Dekentjes voor ondergronden heb ik in de studio en neem ik ook mee bij een newbornshoot aan huis. Het is wel altijd fijn dat je een tweede setje kleding meeneemt of klaarlegt. Het kan zijn dat de baby kleding onderspuugt en dan kan het fijn zijn om even van kleding te wisselen.

 

Welke accessoires gebruik je tijdens de newbornshoot? Ik gebruik weinig accessoires. Ik heb verschillende dekentjes als ondergrond, maar ik maak geen gebruik van manden, kratjes of haarbanden.

 

Baker je de baby ook in tijdens fotoshoots? Nee, dat doe ik niet. Ik fotografeer lifestyle newbornshoots. Het kindje wordt dus niet ingewikkeld in doeken, maar op een natuurlijke manier gefotografeerd.

 

Welk soort foto's worden gemaakt tijdens de fotoshoot? Tijdens een newbornshoot maak ik foto’s van de baby alleen, met ouders en eventuele broertjes en zusjes. Hierbij krijg je verschillende foto’s: portretten van de baby, detailfoto's, familiefoto's etc. Binnen twee weken ontvang je uiteindelijk een online galerij met foto’s van de fotoshoot. De foto’s worden bewerkt in kleur en zwart wit. Mocht je geen zwart wit foto’s willen dan kun je dit vooraf aangeven.

 

Heb je nog meer vragen over een newbornshoot? Dan kun je me altijd een bericht sturen.


Comments


bottom of page